این نشریه از شماره 25 (زمستان 1399)از عنوان "فصلنامه مطالعات دانش‌شناسی" به عنوان "بازیابی دانش و نظام‌های معنایی" تغییر یافته است.

نشریه"بازیابی دانش و نظام‌های معنایی" یک نشریه دسترسی-آزاد، دو سو-ناشناس، و همکار-بررسی است که از سوی دانشگاه علّامه طباطبائی به عنوان دانشگاه پیشرو در علوم انسانی و اجتماعی در ایران منتشر می‌شود. اولین شماره این نشریه در زمستان 1393 منتشر گردیده است. این نشریه به منظور فراهم نمودن محیط فکری برای پژوهشگران ملّی و بین‌المللی با تمرکز بر مباحث بازیابی دانش و نظام‌های معنایی پایه‌گذاری شده است. این نشریه در پاسخ به پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه بازیابی دانش و نظام‌های معنایی انتشار یافته و هدف آن انتشار مقالات پژوهشی با کیفیت که یافته‌های مرتبط با موضوعات مهم بازیابی دانش و نظام‌های معنایی را گزارش می‌دهند، است. مالکیت مادی و معنوی این نشریه متعلق به دانشگاه علامه طباطبائی است. نیز تفاهم نامه همکاری بین " انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران" و "دانشگاه علامه طباطبائی" در زمینه انتشار فصلنامه بازیابی دانش و نظام‌های معنایی منعقد گردیده است. در این نشریه، مانند سایر نشریات دانشگاه علامه طباطبائی، جهت تسهیل شناسایی و جستجو، هر مقاله شماره شناسایی خاص (DOI) خود را دارد.

"در نشریه بازیابی دانش و نظام‌های معنایی، مقالات پژوهشی ارزیابی و منتشر می‌شود."

به منظور دسترسی آسان و جهانی به آخرین یافته های پژوهشی، این نشریه به عنوان یک نشریه دسترسی-آزاد پایه گذاری شده است. نشریه مبلغ 100,000 تومان جهت داوری مقالات دریافت می‌کند؛ و مابقی مراحل چاپ مقاله از سوی دانشگاه علّامه طباطبائی پشتیبانی مالی می‌شود. برای مشابهت‌یابی از نرم افزار همانند جو ایران داک استفاده می‌شود  و نشریه با توجه به گزارش همانندجو ایران داک مقالاتی را که بالای 15% همانندی داشته باشند را نمی‌پذیرد.

این نشریه، با درصد پذیرش 36.2%، و سایر نشریات دانشگاه علامه طباطبائی در پایگاه­ های زیر نمایه می‌شوند:

• پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
  • پایگاه مجلات تخصصی نور
  • پایگاه اطلاعات نشریات کشور
  • پورتال جامع علوم انسانی
  • سیویلیکا
  • گوگل اسکالر
  • ریسرچ گیت
  • پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
  • آکادمیا

نشریه بازیابی دانش و نظام‌های معنایی در سال 1401 در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رتبه علمی "ب" برای سال 1400 شده است.

رتبه علمی نشریه بازیابی دانش و نظام‌های معنایی

"نشریه بازیابی دانش و نظام‌های معنایی در دو نسخه چاپی و آنلاین منتشر می شود."

درباره بازیابی دانش و نظام‌های معنایی

•       کشور محل چاپ : ایران
  •       ناشر: انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی
  •       فرمت:  چاپی و الکترونیکی